Proč a jak může vánoční mlsání ovlivnit vaše intimní zdraví?

Děje se tak jen jednou za rok, tak proč si něco odpírat?! Zima nás často svádí ke hře na “cibuli“. Stačí pár vrstev oblečení a nějaké to kilo navíc se ztratí. Ale co náš vnitřní komfort? Jsme schopní posoudit, zda se opravdu cítíme ve svém těle dobře? Obsah jídelníčků se na našich tělech výrazně podepisuje. Už moc dobře víme, že jsme to, co jíme. Jen je někdy obtížné nahlížet na problematiku správného jídelníčku komplexně. Jídlo může ovlivnit poševní mikroflóru Rádi se jídlem odměňujeme, rádi si zamlsáme a navštěvujeme dobré restaurace. Přitom si uvědomujeme, že špatná životospráva může znamenat nechtěná kila i zdravotní obtíže. 

Méně často už si uvědomujeme, že právě jídlo (zejména s cukry) má vliv na poševní mikroflóru. Nadbytek jednoduchých cukrů vede k přemnožení kvasinek candida albicans a ke vzniku kvasinkové infekce.

 

Příznaky potíží:

Potíže se nejčastěji projeví jako vaginální mykóza, která způsobuje nepříjemné svědění či pálení, výtoky, bolesti a tlak v podbřišku.

 

Jak vyléčit kvasinky?

V obchodech jsou dostupné produkty na mnohé obtíže. Pokud si nevíte rady, rozhodně se poraďte se svým lékařem. Při kvasinkové infekci je vhodné zaměřit se kromě samotné léčby také na jídleníček. Když totiž budeme kvasinky “léčit”, ale zároveň stále „krmit“, výsledek nebude stoprocentní.

 

Z jídelníčku doporučujeme vyřadit:

  • velké množství mléčných výrobků
  • červené maso a uzeniny
  • sýry s plísní a víno
  • pšeničnou mouku
  • cukrovinky a obecně sladké výrobky

  

Mlsání do krásy 

Cukr se schovává i v každém kousku ovoce. I když má pozlátko zdravého cukru, ve velkém množství opět škodí. Proto je vhodné během léčby vaginální mykózy zmírnit přísun ovoce a případně i smoothie nápojů.

 

Naopak do jídelníčku je vhodné zařadit:

  • ryby, bílé maso a vejce
  • tavené sýry a jogurty s živými kulturami
  • zeleninu: cibule, česnek, okurky, fenykl, různé druhy salátů
  • dodržování pitného režimu a vynechání sladkých nápojů

 

Jak na vaření bez cukru zjistíte například: 

https://cukrfree.cz 

Kromě jídla se na vzniku kvasinkové infekce podílí také špatná hygiena, nošení spodního prádla, které je vyrobeno z umělých materiálů, nebo zapaření intimních partií v příliš těsném oblečení. Vliv mají i hormonální změny (těhotenství) a také souvislost s jiným onemocněním (například cukrovka). 

 

Správná hygiena je důležitá !! 

Pro ženy, které trpí častými vaginálními infekcemi doporučujeme: 

SILVER + antibakteriální spodní prádlo s ionty stříbra, vhodné pro ženy s citlivou pokožkou se sklonem k vaginálním obtížím. Prádlo vyrobené z unikátního materiálu s ionty stříbra Vám zajistí celodenní komfort a 100 % pohodlí a pocit čistoty. Výjmečně hebké prodyšné. Stříbro, které svými vlastnostmi ničí bakterie, mikroby, odstraňuje nepříjemné pachy.

GYNELLA Intimate wash intimní mycí gel pro pravidelnou intimní hygienu ženy. Gel je díky vyváženému pH a obohacení o kyselinu mléčnou vhodný pro každodenní intimní péči. Mycí gel je možné použít i na holení intimních partií.

 

Podpora léčby při obtížích

Pokud již nastaly některé z výše uvedených obtíží, určitě je vhodné dlouhodobě upravit stravování. Zdravotnické prostředky tišící projevy kvasinkové infekce:

 

GYNELLA Silver caps a GYNELLA Silver gel

Vaginální kapsle a gel jsou vhodné pro podporu léčby bakteriálních, plísňových a virových vaginálních infekcí, pooperačních a poporodních poranění.

1546868523